Make your own free website on Tripod.com

Pilih Warna Latarbelakang Anda Dengan Menekan Butang Di Atas!

Mail Home 1 2 3 4 5 6 7 8 Updated On:Urusan Memindahkan Wang
Di Internet Melalui
e-Gold atau e-Dinar


Ingin Sertai Super7 Dengan e-Gold/ e-Dinar
Cara Masuk dan Keluar Wang Melalui E-Gold

Nak masuk duit ke e-gold ada 3 cara:

  1. Guna borang TT (Pemindahan Telegraf). Borang ini digunakan untuk menghantar wang ke mana-mana bank di luar negara. Boleh dibuat kat mana-mana bank di Malaysia. Tapi cara ini leceh sikit. Pelbagai cukai dikenakan.
  2. Melalui e-Dinar - masukkan duit ke akaun e-Dinar dengan menggunakan borang TT / Bank Wire kemudian transfer duit tersebut ke akaun e-gold. Cara ni agak leceh juga.
  3. Cara yang paling cepat, selamat dan jimat - Beli USD dari ahli lain. Contohnya, saudara boleh beli USD dari saya. Caranya, saya akan transfer USD111 dari akaun e-gold saya ke akaun e-gold saudara. Dan saudara pula hantar wang RM480 kepada saya, masukkan ke akaun bank saya, contohnya MayBank, BIMB atau BSN.

Nak keluar duit dari e-gold ada 3 cara:

  1. Guna Debit Card. Kad ini boleh dipohon melalui mana-mana cawangan e-gold di seluruh dunia ( cth: http://www.goldex.com.au). Guna kad ini dimana-mana ATM yang berlogo "Cirrus". Tapi kadarnya pada 3.8 (USD100 = RM380)
  2. Jual USD kepada sesiapa yang berminat, khususnya kepada ahli (donor) baru. Terdapat beribu program di Internet yang menggunakan e-gold. Bukan Super7 sahaja. Untuk jual e-gold, boleh contact saya bila-bila masa. Saya beli pada kadar 3.8, 3.9 atau 4.0 (USD100 = RM400), bergantung pada keadaan.
  3. Tranfer USD dari akaun e-gold ke akaun e-dinar*. Dari e-dinar, kita boleh tranfer USD tersebut ke mana-mana bank kita di Malaysia.

* e-dinar telah bergabung dengan e-gold dan ianya berpusat di Malaysia (Labuan). Buka akaun di e-dinar adalah percuma. http://www.e-dinar.com

Haji WAN OMAR BIN MAHMUD

e-Gold a/c No: 824068
e-Dinar a/c No: 825694