Make your own free website on Tripod.com

HOME << Terokai Laman Belajar HTML & MYPORTAL: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Waktu Solat Malaysia/Malaysian Prayer Times by KUSZACg's Profile
Cg's Business card
Cg's Book Online
Cg's English Online
Health Section
Cg's Links
Cg's Midi
Cg's HTML
Cg's Berita Harian
Amazon Associates
Jejak Malaysia
Parlimen Malaysia
Umno Online
Parti Islam Semalaysia
Hotmail.com
Payonline
Calander
Maps Centre
AL-QURAN
myMasjid
Halal dan Haram

Al-Islam

The Following
Are e.g. of Sites
Designed by Cg.1
Would You Like
me to design one for you
just like the ones above?


Semua Kod HTML anda
boleh dicuba di sini:


Guestbook Lama


Guestbook Baru


Home On Bravenet

.

Sambungan Langkah-langkah Mencipta
Sebuah Laman Web (Percuma) Sendiri

Bagaimana kalau kita melihat beberapa tag/ kod yang boleh digunakan untuk mengahsilkan pelbagai warna dalam laman web.

 • Warna latar belakang laman ini bertukar menjadi hitam dan tulisan menjadi putih adalah kerana dalam bahagian "body" ditulis tag berikut:


 • <body text="#ffffff" link="#ff0000" vlink="#0000ff" bgcolor="#000000">

 • Sedikit Mengenai "Linking"/ pautan laman:

  <b><i><a href="http://cg-10.tripod.com/ciptalaman5.html">(Sila ke ciptalaman5 untuk cerita warna seterusnya)</a></i></b>

  Hasilnya:
  (Sila ke ciptalaman5 untuk cerita warna seterusnya)

 • Sekiranya kita tidak menggunakan tanda ini <br> hasil tulisan kita akan menjadi bersambung-sambung tanpa perenggan atau berhenti begini:

  Ruangan ini diadakan untuk renungan dan panduan kita bersama. Semoga kita mendapat manfaat yang banyak daripadanya. Terdapat sebuah kisah yang dipetik daripada kitab Tanbihul Ghafilin yang bermaksud “Peringatan Bagi Yang Lupa”, jilid dua hasil tulisan Abu Laits Assamarqandi, yang telah diubahsuai. Pada suatu masa dahulu, di kalangan bani Israel, terdapat seorang ahli ibadat lelaki yang sangat tampan, menjual bakul-bakul raga yang diperbuat daripada daun kurma. Suatu hari, lalulah dia di muka pintu istana raja dan terlihatlah oleh pelayan permaisuri. Pelayan si permaisuri segera memberitahu akan adanya seorang lelaki tampan menjual raga, maka diperintah masuk lelaki itu menghadap baginda.


  Sekiranya kita menggunakan <br> seperti berikut:

  <dd> Ruangan ini diadakan untuk renungan dan panduan kita bersama. Semoga kita mendapat manfaat yang banyak daripadanya.<br> <dd> Terdapat sebuah kisah yang dipetik daripada kitab Tanbihul Ghafilin yang bermaksud “Peringatan Bagi Yang Lupa”, jilid dua hasil tulisan Abu Laits Assamarqandi, yang telah diubahsuai.<br><dd> Pada suatu masa dahulu, di kalangan bani Israel, terdapat seorang ahli ibadat lelaki yang sangat tampan, menjual bakul-bakul raga yang diperbuat daripada daun kurma. Suatu hari, lalulah dia di muka pintu istana raja dan terlihatlah oleh pelayan permaisuri. Pelayan si permaisuri segera memberitahu akan adanya seorang lelaki tampan menjual raga, maka diperintah masuk lelaki itu menghadap baginda.<br>


  Tulisan kita akan berubah menjadi seperti berikut:  Ruangan ini diadakan untuk renungan dan panduan kita bersama. Semoga kita mendapat manfaat yang banyak daripadanya.

  Terdapat sebuah kisah yang dipetik daripada kitab Tanbihul Ghafilin yang bermaksud “Peringatan Bagi Yang Lupa”, jilid dua hasil tulisan Abu Laits Assamarqandi, yang telah diubahsuai.

  Pada suatu masa dahulu, di kalangan bani Israel, terdapat seorang ahli ibadat lelaki yang sangat tampan, menjual bakul-bakul raga yang diperbuat daripada daun kurma. Suatu hari, lalulah dia di muka pintu istana raja dan terlihatlah oleh pelayan permaisuri. Pelayan si permaisuri segera memberitahu akan adanya seorang lelaki tampan menjual raga, maka diperintah masuk lelaki itu menghadap baginda.
I would be too glad to design web pages of this kind
for all of you, peafowls and pheasants lovers and others out there.
Don't hesitate to let me fulfill your imaginations
with images and colours of your choice.

(Waste no time. The decision is yours. The job is my pleasure!)
HOME << Terokai Laman Belajar HTML & MYPORTAL: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

cg.1@email.com|| Terengganu Portal|| Nombor Telefon Penting|| Birds|| Sekolah Berinternet,Trg.|| Buy and Sell
Hosted by